top of page

Film 'Kracht van Overdracht'

Diaspora Wellhouse Welzijnsorganisatie

Synopsis Film ‘Kracht van Overdracht’ 

In ‘Kracht van Overdracht’ hoor je verhalen over culturele krachtbronnen. De magische rol van ouders en grootouders en wat dat heeft betekent voor de veerkracht van Louise Dulder, Jorge Manurel Oliviera Lizardo en Rinaichca Welvaart is de sterke rode draad van de film. Van Curaçao naar Kaapverdië, Suriname en terug naar Rotterdam. Verhalen over ergens weggaan, maar nooit aankomen. Soms niet kunnen aarden of landen, maar hoe de krachtbronnen vanuit het verleden steun bieden en nog levend zijn in het heden. 

Een docu film waarin drie jonge kunstenaars Sarafina Paulina Bonita, Nuno Orlando en Ivan Words werden gekoppeld aan een audioverhaal dat zij moeten transformeren naar een kunstinstallatie. Door de ogen en creativiteit van deze kunstenaars krijgen de verhalen een nieuw perspectief. 

Quote uit film: "Zonder jou te kennen, ken ik jouw verhaal. Ik weet gewoon waar dit over gaat". 

Perspectieven, ervaringen en de werking van overdracht vanuit de Afrikaanse Diaspora zijn hoorbaar. En de verbinding die er altijd al is geweest en niet verloren is gegaan is voelbaar. In deze docu film waarin spiritualiteit verweven is met culturele waardes, tradities, kunst en muziek neemt Diaspora Wellhouse de kijker mee in de betekenis van 'overdracht tussen generaties.’

De kracht van film in relatie tot de diaspora is dat het een krachtig medium is om verhalen, ervaringen en culturele identiteiten van diasporagemeenschappen te delen en te versterken. Bewegende beelden zeggen zoveel meer dan alleen geschreven woorden.

 

Verhalen van diasporagemeenschappen worden vastgelegd en gedeeld. Deze verhalen kunnen gaan over migratie, identiteit, culturele tradities, het leven in een ander land, en de uitdagingen en triomfen die daarmee gepaard gaan. Door middel van film kunnen deze verhalen op een krachtige en meeslepende manier worden overgebracht, waardoor kijkers een dieper inzicht krijgen in de ervaringen van de diaspora.

 

Films over de diaspora kunnen dienen als een krachtig middel voor activisme en bewustwording. Ze kunnen onderwerpen zoals racisme, discriminatie, ongelijkheid en sociale rechtvaardigheid aan de kaak stellen. Hierdoor dragen ze bij aan een bredere publieke bewustmaking en kunnen ze de basis leggen voor verandering en het stimuleren van discussies.

Hou onze agenda in de gaten voor de screenings. We hopen je daar te mogen verwelkomen.

CAST

Louise Dulder, Jorge Manuel Oliviera Lizardo, Rinaichca Welvaart, Nuno Orlando, Sarafina Paulina Bonita, Ivan words

 

PRODUCENT

Diaspora Wellhouse

Sabrina Starke & Irene Agyeman Hin

 

CREDITS

Regie

Sabrina Starke 

 

SCENARIO

Sabrina Starke & Irene Agyeman Hin 

 

D.O.P:

Bouba Dola

 

EDIT 

Bouba Dola & Sabrina Starke

 

COLOR GRADING

Jassir Jones 

 

GELUID

Olivier Rekers, Zavid Grasman, Maarten de Vries, Marzouk Magouz

 

AUDIOMIX

Paul Powers

 

VOICE-OVER

Kofi Kanihene Ogun

 

ORIGINELE MUZIEK

Vernon Chatlein,  Sabrina Starke 

 

ARTWORK DESIGN INTRO FILM

Lamiae El Hajjaji, Nadine Dumoulin 

 

INTERVIEW

Janine Koppers 

bottom of page