top of page

Safe space Community
sessies

Diaspora Wellhouse Safe Space sessie

Safe space sessies zijn speciaal ontwikkelde bijeenkomsten, binnen een safe space, waar deelnemers samenkomen en de ruimte nemen om persoonlijke verhalen en ervaringen met elkaar te delen over gezondheid, welzijn en heling. Tijdens deze sessie zoomen we samen in op die specifieke gebieden m.b.t. culturele krachtbronnen, community connectie, welzijn en mentale gezondheid.

Wat heeft prioriteit binnen de Diaspora generaties in Nederland?

  • Zichtbaarheid geven aan pijn en ongemak

  • Het creëren van awareness

  • Taboes doorbreken

  • Meer licht schijnen op psychische en fysieke effecten van de overdracht en doorwerking van onverwerkte patronen

 

Tijdens deze bijeenkomsten staan de krachtbronnen en rituelen, die wij overgedragen hebben gekregen vanuit onze familie, eerdere generaties en uit de geschiedenis, centraal. Krachtbronnen zijn rituelen, tastbare voorwerpen, tradities en kennis die binnen de generaties overgedragen zijn om steun, kracht, veiligheid en verbondenheid te bieden.

 

Die zetten wij in om de veiligheid te waarborgen en te luisteren naar wat er speelt bij de gemeenschappen. Dat vormt samen het zintuigelijk ceremonieel, de culturele context en veiligheid.

De bijeenkomsten staan in het teken van bewustwording, heling en inspiratie. Afhankelijk van de thema’s verlopen deze sessies in co-creatie met cultuursensitieve professionals en experts. 

Wij staan altijd open voor samenwerkingen met organisaties en initiatieven, die dit gedachtegoed omarmen.

bottom of page