top of page

zo 26 mei

|

Den Haag

Community Voorouder Zee Ritueel

We nodigen je van harte uit op zondag 26 mei deel te nemen aan deze 'Tribute to our Ancestors'. We openen het wandelseizoen met een bijzonder Voorouder Zee Ritueel in Den Haag.

De registratie voor dit event is afgesloten, we zien je graag bij een andere bijeenkomst.
Andere evenementen bekijken
Community Voorouder Zee Ritueel
Community Voorouder Zee Ritueel

Tijd en locatie

26 mei 2024, 11:00 – 15:00

Den Haag, Den Haag, Nederland

Over het evenement

Je bent van harte welkom om op zondag 26 mei deel te nemen aan het Community Voorouder Zee Ritueel.

Gedurende deze bijeenkomst staan wij op ceremoniële wijze stil bij onze voorouders met gemeenschappen uit de Afro-, Inheemse en Caribische Diaspora, middels een zee-ritueel.

We hebben voor de seizoensopening van de Walk- & Well-being bewust gekozen voor een bijeenkomst aan zee, omdat water in onze geschiedenis een belangrijke plek inneemt voor onze voorouders. Tevens is water de bron van leven, een helend en zuiverend instrument.

Daarnaast is het een mooi en krachtig moment om samen met elkaar ruimte te maken voor community connectie, bewustwording, healing, rituelen en ceremonies die bijdragen aan ons collectieve welzijn.

Het programma zal bestaan uit:

  • Een collectieve healing cirkel begroeting met de gemeenschappen
  • Een plengoffer door verschillende community leden voor de voorouders
  • Een stilte wandeling, van het duingebied naar de zee
  • Een collectief zee ritueel met Afro-Diaspora rituelen
  • ruimte voor persoonlijke healing en bezinning

Zee ritueel:

Tijdens het ritueel staan we stil bij de diepere betekenis van de zee voor mensen uit de Diaspora en maken we connectie met onze voorouders. We zullen daarnaast wij een bloemen-offer bestaande uit diverse elementen vanuit de natuur ter water laten. 

Dit alles wordt ceremonieel begeleid door Cultureel Erfgoedspecialist & Winti-Priesteres Nana Efua Marian Markelo en Stichting Kula Skoro onder leiding van Jose Tojo.

Dit offer willen wij als collectief samenvoegen op locatie. En hier kan iedere deelnemers een bijdrage aan doen middels zelf meegebrachte bloemen. Tijdens het ritueel zal er uitleg en begeleiding gegeven worden. Ook wordt dit alles omlijst met drum en zang.

Deze Community bijeenkomst  is voor mensen uit de Afrikaanse diaspora, Inheemsen en caraïbische Communities en voor mensen met een biculturele achtergrond. In onze Community zijn alle generaties & all Genders welkom. 

Voel je vrij om alleen óf juist met anderen aan dit Community event deel te nemen. 

We vragen je wél om je aan te melden via de RSVP button.

Na aanmelding ontvang je uiterlijk 1 week voor het event meer gedetailleerde informatie over de exacte locatie en invulling van de bijeenkomst.

Dit event is kosteloos.

Deel dit evenement

bottom of page