top of page

Work with us

Kracht van de overdracht

Ben je een cultuursensitief (zorg)professional en heb je behoefte aan een community en netwerk? Wij ondersteunen jouw traject graag met een programma vanuit het Diaspora Wellhouse als aanvulling.

Voor gemeenten, bedrijven, organisaties of culturele instellingen bieden wij maatwerk. Voor elke specifieke doelgroep bieden wij een inhoudelijk programma op maat. Net als zakelijke trainingen met een holistische insteek.

Duurzame samenwerkingen

Een sociaal maatschappelijk domein en omgevingen voor welzijn die veilig en transformerend zijn, zijn alleen mogelijk met duurzame samenwerkingen waar sensitiviteit, cultuur en context en een holistische visie plek kan krijgen. 

 

Hierbij is het van belang dat instellingen, organisaties en gemeenten die doelgroepen met culturele achtergronden willen bedienen in de behoefte naar persoonlijk welzijn, duurzame samenwerkingen aangaan met cultuursensitieve organisaties. 

 

Diaspora Wellhouse staat in direct contact met professionals en gemeenschappen uit de Afrikaanse Diaspora. Wij kennen de waarden, overtuigingen en behoeften van de gemeenschappen. Wij kunnen behoeften vertalen naar programma’s en projecten op maat, in co-creatie of zelfstandig opgezet. Wij kunnen vanuit beleidsdoelstellingen van gemeenten en instellingen projecten op maat ontwikkelen, die bij zullen dragen aan impact op gemeenschappen.

  • Persoonlijke ontwikkelingstrajecten
    Naast onze communityprojecten en -programma’s begeleiden wij persoonlijke ontwikkelingstrajecten voor Young Professionals binnen organisaties. Teruggaan naar het verleden om te leren hoe je vooruit moet gaan. Wie ben ik, waar kom ik vandaan en waar ga ik naar toe? Welke zaadjes zijn geplant in je jeugd waar je vandaag de dag op een negatieve of positieve manier op terugkijkt? We duiken in de familieverhalen van de deelnemers. Het weten wie je werkelijk bent ondersteunt elke vorm van persoonlijke ontwikkeling. Door het maken van opdrachten en voeren van gesprekken ontdekken wij samen met de young professionals zelf hun identiteit, talenten en krachten wat essentieel is voor de verdere ontwikkeling dagen en groepsdynamica. Neem voor meer informatie contact met ons op via de mail: info@diasporawellhouse.com
  • Advies & coaching
    Nederland is in transitie. De diversiteit in het land is een gegeven. Deze diversiteit brengt ook uitdagingen met zich mee. Veel burgers met een migratieachtergrond zoeken dagelijks naar aansluiting, erkenning, verbinding op sociaal maatschappelijk gebied, met name binnen hun eigen wijk of stad. En tegelijkertijd lukt het als wijk of stad niet altijd om goed te kunnen inleven of invoelen in de sociaal maatschappelijke positie en levens van verschillende culturele gemeenschappen en individuen. Het belang van kennis van de impact van taal, cultuur en migratiecontext. Wat hun culturele achtergrond met zich meebrengt. Diaspora Wellhouse heeft als doel en inmiddels aangetoond dankzij diverse programma's en projecten, voorbij het punt van dialogen, de mentale en fysieke gezondheid van de diaspora communities te helpen ondersteunen en positief te transformeren met de inzet van een sterk cultuursensitief netwerk van professionals en experts. Met als resultaat aantoonbaar meer zelfbewustzijn, verwerking en zelfredzaamheid. We faciliteren een plek en ruimtes waar bewoners met een migratieachtergrond vanuit Afrika en Diaspora kunnen werken aan hun eigen welzijn blijkt uit diverse welzijn,- en gezondheidsonderzoeken waardevol en vruchtbaar te zijn. Waar de focus in veel wijken en steden ligt op het zo goed mogelijk inrichten van de zorg is investeren in ‘preventie’ en cultuursensitief werken onschatbare waarde. Wij bieden advies en consultancy aan overheidsinstanties en organisaties met betrekking tot beleid en de invulling van programma’s, programmering en invulling rondom Koloniaal- & Slavernijverleden en het sociale domein. Neem voor meer informatie contact met ons op via de mail: info@diasporawellhouse.com
  • Filmscreening & community dialogen
    De filmscreeningvertoning & communitydialogen openen de weg om op een informele manier en binnen een veilige setting, verschillende thema’s te bespreken die betrekking hebben op het historisch en cultureel erfgoed van mensen van Afrika en de Afrikaanse Diaspora. En de doorwerking van het koloniale verleden in het hier en nu die dagelijks nog wordt ervaren door mensen, maar zeker ook door gemeenschappen. We zien het als een kans om kennis en informatie uit te wisselen, om hiermee onderling begrip en verbondenheid te vergroten. Tijdens elke screening zal ook een historisch, antropologisch en of transculturele / health expert uit de Diaspora aanwezig zijn om kennis en inzichten uit te leggen. En antwoord te geven op vragen. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld om deze thematiek meer zichtbaar en bespreekbaar te maken. Hiermee komt zowel ruimte en aandacht voor de uitdagingen die mensen ondervinden op mentaal, fysiek en spiritueel gebied. Tegelijkertijd schijnen wij licht op en vieren wij de culturele krachtbronnen die overgedragen zijn van generatie op generatie. Hiermee zetten we de weg naar heling en positieve impact voort. Is jouw instituut, organisatie, school, gemeenschap of culturele instelling geïnteresseerd in het hosten van een filmscreening en dialoog of contextprogramma? Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.
Bedankt voor je bericht

Ervaringen van onze partners

"Wanneer ik aan Diaspora Wellhouse denk, komen de volgende woorden bij me op: kennisoverdracht, warmte, betrokkenheid, netwerk, puur, verbinding, spiritualiteit, samen. Ik ben dankbaar dat ik de Walk & Well being en de Talk & Well-being heb mogen ervaren. 

 

De kracht, de inspiratie maar ook jezelf en de ander op een innerlijke wijze “ tegenkomen” doet veel met je. Ik vind het vooral ook bijzonder om te zien hoe Sabrina en Irene telkens weer een veilige en verbindende setting weten te creëren. Als mede-verbinder weet ik inmiddels dat dit tot een super power behoort. Ik ga open de bijeenkomst in, ervaar de spiritual en positive vibes en verlaat de bijeenkomst met inspiratie, nieuwe contacten en een licht gevoel. Heerlijk!" 

Diaspora Wellhouse Natalja Macnack
Natalja Macnack
Ondernemer Macnack Verbindt Advies & Events + Bestuurslid Tori Oso UtrechtOndernemer Macnack Verbindt Advies & Events + Bestuurslid Tori Oso Utrecht
www.macnackverbindt.nl

"Al vanaf mijn 21e bezig met het verwerken van trauma's en familiepijnen. Midden in een transitie waarin ik erg sterk aan mezelf werk en bezig ben om te groeien tot de persoon wie ik echt wil zijn. 

 

Tijdens de bijeenkomsten heb ik meer inzichten gekregen en heel veel inspiratie om meer diepgang te brengen in het verwerken van trauma. Mijn conclusie is dat ik meer verbondenheid heb met mezelf en mijn omgeving. Ik voel mij gesteund, veilig en gezien.  Ik gun alle vrouwen en mannen die werken aan hun zelf een plek waarin je merkt dat je niet alleen bent."

Diaspora Wellhouse Deborah Babel
Deborah Babel
Docent, healer & coach
Embrace training & coaching 

"Als ‘Double blooded’ vrouw ben ik de laatste paar jaren veel bezig geweest met het ontdekken mijn Gambiaanse kant in mezelf; altaar voor mijn voorouders, connecten met mijn Gambiaanse familie en het horen van verhalen over ‘toen’, echter miste er voor mij nog een community in Nederland waar ik als bruine vrouw gewoon kon zijn zonder zaken zoals micro racisme te hoeven uitleggen, waar ik met andere broeders en zusters mocht stralen met onze kleur, onze rijke heritage en alles wat hierbij komt kijken. Safe spaces waarin we op een diepere en spirituele laag mochten contacten met elkaar en onze voorouders uit Mama Africa. Waar we door middel van gesprekken, tranen, dansen en lachen weer herinnerd mochten worden aan onze kracht, de kracht van verbinding, zonder vooroordelen. Waar we onze pijn (en die van onze voorouders) mochten voelen en delen met elkaar, waar we door middel van het samenzijn een nieuw pad mochten uitstippelen. Het pad van verbinding, community en de onuitputtelijke bron van liefde. Mijn conclusie is dat de safe space metingen echt heel erg waardevol zijn, ze zouden op alle lagen van de samenleving georganiseerd mogen worden, kinderen, pubers, jong volwassenen, volwassenen en voor de elders. Zodat we als black community weer volledig in onze kracht mogen gaan staan."

Diaspora Wellhouse Matilda Parmentier
Matilda Parmentier
Holistisch energetisch therapeut
www.holisticmatilda.com
Upcoming events
26 mei 2024, 11:00 – 15:00
Den Haag,
Den Haag, Nederland
bottom of page