top of page

wo 31 mei

|

Rotterdam

Filmscreening 'Kracht van Overdracht'

Op 31 mei 2023 organiseert Diaspora Wellhouse een vertoning van de film ‘KRACHT VAN OVERDRACHT’ in het Huis van de wijk ‘De Nieuw Gaffel’ aan de Gaffelstraat 63 a in Rotterdam.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Filmscreening 'Kracht van Overdracht'
Filmscreening 'Kracht van Overdracht'

Tijd en locatie

31 mei 2023, 18:00 – 21:00

Rotterdam, Gaffelstraat 63A, 3014 RC Rotterdam, Nederland

Over het evenement

In de film hoor je verhalen over culturele krachtbronnen. De magische rol van ouders en grootouders en wat dat heeft betekent voor de veerkracht van Louise Dulder, Jorge Manuel Oliviera Lizardo en Rinaichca Welvaart is de sterke rode draad van de film. Van Curaçao naar Kaapverdië, Suriname en terug naar Rotterdam. Verhalen over ergens weggaan, maar nooit aankomen. Soms niet kunnen aarden of landen, maar hoe de krachtbronnen vanuit het verleden steun bieden en nog levend zijn in het heden.

Een docu-film waarin 3 jonge kunstenaars, Sarafina Paulina Bonita, Nuno Orlando en Ivan Words werden gekoppeld aan een audioverhaal dat zij moeten transformeren naar een kunstinstallatie. Door de ogen en creativiteit van deze kunstenaars krijgen de verhalen een nieuw perspectief.

De uitwisseling leverde herkenning, overeenkomsten en inspiratie op.

Quote uit film: “Zonder jou te kennen, ken ik jouw verhaal. Ik weet gewoon waar dit over gaat."

Perspectieven, ervaringen en de werking van overdracht vanuit de Afrikaanse diaspora zijn hoorbaar. En de verbinding die er altijd al is geweest en niet verloren is gegaan is voelbaar. In deze docu-film waarin spiritualiteit verweven is met culturele waarden, tradities, kunst en muziek neemt Diaspora Wellhouse de kijker mee in de betekenis van ‘overdracht tussen generaties.’

Je bent van harte welkom bij deze community filmscreening van ‘Kracht van Overdracht’ & het nagesprek. We ontvangen je graag met een hapje en een drankje, daarna bekijken we de film en aansluitend is er ruimte voor gesprek en ontmoeting. We kijken ernaar uit je te verwelkomen tijdens deze bijeenkomst.

Deel dit evenement

bottom of page