top of page

wo 29 nov

|

Verhalenhuis Belvédère Rotterdam

Filmscreening 'Kracht van Overdracht'

Wij presenteren op woensdag 29 november voor de laatste keer onze documentaire 'Kracht van Overdracht ' in Verhalenhuis Belvédère. Tevens is dit ook onze Diaspora Wellhouse afsluiter van 2023.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Filmscreening 'Kracht van Overdracht'
Filmscreening 'Kracht van Overdracht'

Tijd en locatie

29 nov 2023, 18:00 – 22:00

Verhalenhuis Belvédère Rotterdam, Rechthuislaan 1, 3072 LB Rotterdam, Nederland

Over het evenement

Wij presenteren op woensdag 29 november voor de laatste keer onze documentaire 'Kracht van Overdracht ' in Verhalenhuis Belvédère. Tevens is dit ook onze Diaspora Wellhouse afsluiter van 2023. We gaan dit feestelijk doen met live muziek en een Afrikaanse maaltijd van gastkok Kwa-b uit Ghana in Belvédère’s Volkskeuken.

OVER DE FILM

De film ‘De Kracht van Overdracht’ gaat over de magische rol van ouders en grootouders en wat dat heeft betekent voor de veerkracht van Louise Dulder, Jorge Manuel Oliviera Lizardo en Rinaichca Welvaart. Van Curaçao naar Cabo Verde, Suriname en terug naar Rotterdam. Verhalen over ergens weggaan, maar nooit aankomen. Soms niet kunnen aarden of landen, maar hoe de krachtbronnen vanuit het verleden steun bieden en nog levend zijn in het heden.

In de documentaire worden drie jonge kunstenaars Sarafina Paulina Bonita, Nuno Orlando en Ivan Words gekoppeld aan een audioverhaal dat zij transformeren naar een kunstinstallatie. Door de ogen en creativiteit van deze kunstenaars krijgen de verhalen een nieuw perspectief. De uitwisseling levert herkenning, overeenkomsten en inspiratie op, of zoals in de film wordt gezegd: “Zonder jou te kennen, ken ik jouw verhaal. Ik weet gewoon waar dit over gaat”.

OVER DE VOLKSKEUKEN VAN KWA-B

Kwa-b is geboren in Kumasi, West-Afrika. schrijft dramaverhalen en theaterstukken, werkt als muziek- en dansdocent voor ISK onderwijs en kookt met veel passie en liefde in de Volkskeuken van Verhalenhuis Belvédère.

MUZIEK VAN MELISSA FORTES

Melissa mixt in haar muziek moeiteloos traditionele en hedendaags muziekstijlen en zingt ze in de talen van haar voorouders.

Haar muziek is een mix van warme Kaapverdische en Braziliaanse sounds, met een vleugje soul & jazz

Wij kijken ernaar uit om jullie te zien! Deze screening is voor jong en oud. Een aanrader om met de familie te bezoeken.

Wanneer: wo 29 november 2023

Tijd: 18 – 22 uur

Kosten: € 12,50 per persoon inclusief maaltijd, welkomstdrankje, film & verhalen

Reserveren: noodzakelijk en kan via bovenstaande link

Deel dit evenement

bottom of page