top of page

zo 17 sep

|

LantarenVenster

Power of the name

Op zondag 17 september organiseert Diaspora Wellhouse het context programma ‘Power of the name’ over de tradities rondom culturele en traditionele naamgeving Regulier ticket €15,00

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Power of the name
Power of the name

Tijd en locatie

17 sep 2023, 14:00 – 17:00

LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996, Rotterdam

Over het evenement

“Oruko rere san ju Wura ati Fadaka.”

(A good name is more precious than gold and silver.)

Naamgeving ceremonies zijn al eeuwen een belangrijk ritueel oftewel ‘rites of passage’ voor verschillende culturen over de gehele wereld. Een naam kan iemands karakter vormen, zijn sociale identiteit vormen en zelfs zijn lot beïnvloeden. De betekenis die aan een naam wordt gehecht, zal veel bepalen over het heden en de toekomst van een kind.

De tradities, verhalen en ervaringen rondom naamgeving staan dan ook centraal tijdens de bijeenkomst op 17 september in LantarenVenster. Het programma bevat sprekers uit diverse delen van het Afrikaanse continent, performances en rituelen.

Een community care bijeenkomst ontwikkeld door Irene Agyeman Hin en Sabrina Starke waar wij ons gaan verdiepen in de betekenis van naamgeving. De moderatie is in handen van sociaal-cultureel producer Mahutin Awunou. Keynote speaker is Migratie- & Mensenrechtenactivist Mpanzu Bamenga. Het gesprekspanel bestaat uit: Docent & spreker Angèle Nascimento, Onderneemster Mukakalisa Mukahagumakuramba, Programma ontwikkelaar Alida Aurora, Vocalist & Visual anthropologist Shishani Vranckx en Elder Florence Hin-Ankrah.

Power of the Name

Locatie: LantarenVenster

Adres: Otto Reuchlinweg 996, Rotterdam

Datum: 17 September 2023

Tijd 14.00 - 17.00 uur

Toegang: 

normale tickets 15,00 

Kinderen tot 16 jaar (gratis toegang) 

Deel dit evenement

bottom of page