top of page

zo 03 mrt

|

Bibliotheektheater Rotterdam

Power of the name

Op zondag 3 maart 2024 organiseert Diaspora Wellhouse de 3de publieksbijeenkomst van het bewustwordingsprogramma ‘Power of the Name’ in Bibliotheektheater Rotterdam.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Power of the name
Power of the name

Tijd en locatie

03 mrt 2024, 14:00 – 17:00

Bibliotheektheater Rotterdam, Hoogstraat 110, 3011 PV Rotterdam, Nederland

Over het evenement

African naming traditions | rites of passage | reclaiming your cultural identity

Op zondag 3 maart 2024 organiseert Diaspora Wellhouse de 3de publieksbijeenkomst van het bewustwordingsprogramma ‘Power of the Name’ in Bibliotheektheater Rotterdam.

Steeds meer mensen uit de Afrikaanse Diaspora overwegen een naamswijziging. Momenteel is het in diverse steden mogelijk om de kosten voor de naamswijziging vergoed te krijgen. Voor Rotterdam biedt Diaspora Wellhouse momenteel als enige organisatie ook een telefonisch loket en persoonlijke begeleiding.

Het programma ‘Power of the Name’ richt zich op de bredere sociaal-emotionele en historische context en impact van een eventuele naamswijziging. Meer kennis en bewustwording rondom deze thematiek is gewenst voor mensen die dit overwegen of meer willen weten over de tradities rondom naamgeving.

Op 3 maart zullen Irene Agyeman Hin en Sabrina Starke over de emotionele begeleiding en zorg gekoppeld aan de naamswijziging spreken.

Er volgt een gesprek met health professional Eneida Delgado Silva- Fransman, Directeur/ GZ psycholoog van Praktijk SANE over het proces van de psychologische verklaring voor de aanvrager. 

Regina Friendwijk en Sjorstun Paula, beiden managers bij Justis Justitiële uitvoeringsdienst Toetsing, Integriteit en Screening zullen informatie over het juridische traject van naamswijziging.

Deze community care bijeenkomst ‘Power of the name’ is ontwikkeld door Irene Agyeman Hin en Sabrina Starke.  De moderatie is in handen van sociaal-cultureel producer Mahutin Awunou.

Performer Maya InnerForce zal een zang & ritual performance verzorgen tijdens het programma.

Door deze verdiepende bijdrage aan bewustwording te brengen dat richting zal geven aan het herstel van de culturele identiteit van de volgende generaties.

Power of the Name 3

Locatie: Bibliotheektheater Rotterdam

Adres: Hoogstraat 110, Rotterdam

Datum: zondag 3 maart 2024

Tijd 14.00 - 17.00 uur

Toegang: kosteloos

Ticketregistratie via: RSVP knop

Deel dit evenement

bottom of page