top of page

vr 14 jun

|

Arnhem

Power of the Name - Arnhem

Op vrijdag 14 juni 2024 organiseert Diaspora Wellhouse de publieksbijeenkomst van het bewustwordingsprogramma ‘Power of the Name’ in Bibliotheek Rozet te Arnhem.

Power of the Name - Arnhem
Power of the Name - Arnhem

Tijd en locatie

14 jun 2024, 19:30 – 22:00

Arnhem, Kortestraat 16, 6811 EP Arnhem, Nederland

Over het evenement

Power of the Name ~ Arnhem ~

African naming traditions | rites of passage | reclaiming your cultural identity

Op vrijdag 14 juni 2024 organiseert Diaspora Wellhouse de publieksbijeenkomst van het bewustwordingsprogramma ‘Power of the Name’ in Bibliotheek Rozet te Arnhem. Wij nodigen je van harte uit bij deze inspirerende avond.

Steeds meer mensen uit de Afrikaanse Diaspora overwegen een naamswijziging. 

Momenteel is het in diverse steden mogelijk om de kosten voor de naamswijziging vergoed te krijgen. Voor Rotterdam biedt Diaspora Wellhouse momenteel als enige organisatie ook een telefonisch loket en persoonlijke begeleiding.

Nu komt het publieksprogramma ‘Power of the Name’ ook naar de stad Arnhem.

Het programma ‘Power of the Name’ richt zich op de bredere sociaal-emotionele en historische context en impact van een eventuele naamswijziging. Meer kennis en bewustwording rondom deze thematiek is gewenst voor mensen die dit overwegen of meer willen weten over de tradities rondom naamgeving.

De bijeenkomst opent met een keynote lezing van de Arnhemse arts publieke gezondheid, onderzoeker en politiek wetenschapper, Jeffrie Quarsie, die recent zijn achternaam liet wijzigen vanwege de associatie van zijn achternaam met de trans-Atlantische slavernij.

Daarna volgt een panelgesprek met de in Arnhem opgegroeide multidisciplinair kunstenaar en programmeur Richard Kofi, die zijn expertise deelt vanuit historie en cultuur over de impact van het dragen van je traditionele naam op je culturele identiteit. 

Health professional Eneida Delgado Silva- Fransman, Praktijkhouder, Directeur van Psychologenpraktijk SANE spreekt over het behoud van de familie connectie na naamswijziging en ‘sense of belonging’. 

Namens Stichting 'Ancestors unKnown' deelt  trainer, coach Santhino Piqué informatie over de zoektocht naar je familiegeschiedenis.

Irene Agyeman Hin en Sabrina Starke, oprichters van Diaspora Wellhouse, geven informatie over de emotionele begeleiding en zorg gekoppeld aan de naamswijziging middels het loket Naamswijziging.

Deze community care bijeenkomst is ontwikkeld door Irene Agyeman Hin en Sabrina Starke.  

De moderatie is in handen van sociaal-cultureel producer Mahutin Awunou

Artiest Tamara Nivillac zal tijdens het programma een zang performance verzorgen. 

Na afloop van de bijeenkomst is er gelegenheid voor een drankje en informele ontmoeting.

Deze verdiepende bijdrage aan bewustwording en kennisdeling zal richting geven aan het herstel van de culturele identiteit van de volgende generaties.

We kijken enorm uit uit naar je komst en zien je graag op vrijdag 14 juni as.

Power of the Name ARNHEM

Locatie: Bibliotheek Rozet (ruimte: Plein op 3)

Adres: Kortestraat 16 Arnhem

Datum: 14 juni 2024

Inloop 19.30

Start 20.00 - 22.00 uur

Toegang: Deze bijeenkomst is gratis mits aangemeld via ticketregistratie.

Ticketregistratie: Graag wél aanmelden via de RSVP-button.

Deel dit evenement

bottom of page