top of page

Videoserie Diaspora Connection

Diaspora Wellhouse Videoserie Connection Welzijnsorganisatie holistisch welzijn trauma ver

In de serie Diaspora Connection, onderzoeken wij, Sabrina en Irene, in zeven afleveringen de impact van migratie en het koloniaal verleden op het fysieke en mentale welzijn van Afro-Caribische Diaspora gemeenschappen in Nederland.

Door middel van persoonlijke gesprekken met experts op het gebied van o.a. antropologie, transculturele therapie, historie en systeemtherapie, krijgt de kijker inzicht in hoe het koloniaal verleden en migratie nog steeds invloed heeft op het sociaal maatschappelijk leven van de verschillende generaties. De serie biedt herkenning, verdere bewustwording en nodigt uit om prioriteit te geven aan zelfbewustzijn en algeheel welzijn.

 

“De rode draad is, dat we voor onze community de tradities en levenswijsheden van onze voorouders weer willen doen herleven.

Dit is een uitdaging voor veel mensen van kleur binnen de Nederlandse samenleving. Het is essentieel dat wij over ‘ons’ praten met onze experts, op een respectvolle manier.”

 

In elke aflevering komen twee experts aan het woord. Op het podium ontvangen wij fantastische solodans performers, die de veelzijdigheid aan culturele dansen uit de diaspora laat zien. Vanuit onze kleurrijke huiskamer kan je jezelf de komende tijd laten inspireren en informeren door de afleveringen van Diaspora Connection.

 

Aanvullend delen we exclusief via onze website onderzoeken die toegespitst zijn op het welzijn van mensen van het Afrikaans continent en de diaspora. Onze gezondheid researcher Florence Fernald zal elke nieuwe aflevering een blog delen over ons welzijn.

Alle afleveringen zullen binnenkort via onze website te zien zijn. 

bottom of page